6e GroeneKerkendag helpt kerken en christenen duurzamer te leven


Grootste groene evenement voor christenen
Tear en Kerk in Actie organiseren opnieuw GroeneKerkendag

Op zaterdag 7 oktober vindt in Hoogland (Amersfoort) voor de zesde keer de GroeneKerkendag plaats, het grootste groene evenement voor christenen in Nederland. De dag is bedoeld voor iedereen die met zijn of haar geloofsgemeenschap duurzame stappen wil zetten en wordt georganiseerd door Tear en Kerk in Actie. 

Een duurzame levensstijl laten zien, is naast een natuurlijke reactie op de prachtige schepping die ons is toevertrouwd, ook een vorm van naastenliefde volgens Tear en Kerk in Actie. Om dit bewustzijn onder kerken te stimuleren organiseren ze de GroeneKerkendag.

Belevingselementen
Tijdens de GroeneKerkendag introduceren vier sprekers diverse duurzame onderwerpen. Martine Vonk, spreker, schrijver en lector aan de Saxion Hogeschool, spreekt over klimaatverandering. Adrian de Groot Ruiz, directeur van True Price, gaat in op het belang van eerlijke prijzen in een duurzame wereld. Jochum Veerman van Max Havelaar leidt bezoekers rond in de wereld van fairtrade en Antonie Fountain laat aan de hand van de chocoladeindustrie zien wat je als kerk kunt doen om ketens van onrecht te doorbreken. Zangeres Lydia Maurik zorgt voor de muzikale omlijsting. ‘s Middags is er een keuze uit meer dan tien workshops: van ‘Eerlijke geldwijzer’ tot ‘Mensenhandel’ en van ‘Energiebeheer’ tot ‘God in de supermarkt’. Ook zijn er allerlei belevingselementen ingebouwd die een duurzame levensstijl tastbaar maken: een eerlijke-chocoladeproeverij, een biologische lunch en een bezoek aan de moestuin van De Inham.

Meer aanmeldingenCoördinator Hanna van der Horst: “Als ‘gemeenschap’ kunnen kerken echt het verschil maken. Via het platform www.groenekerken.nl inspireren we kerken het hele jaar door om daadwerkelijk duurzame stappen te zetten. Elke kerk die toezegt per jaar ten minste één groene stap voorwaarts te doen, mag het label Groene Kerk dragen. Het label werkt op die manier als een stimulans om actief te blijven zoeken naar duurzame oplossingen. Het is bemoedigend om te zien dat het aantal Groene Kerken nog elk jaar toeneemt. Dit jaar zijn er zelfs meer aanmeldingen dan ooit tevoren en ook moskeeën en synagogen sluiten zich aan als groene geloofsgemeenschappen.”

Datum: 7 oktober 2017
Tijd: 10.00 – 16.00
Plaats: Amersoort (Hoogland)
Kosten: 10 euro (inclusief biologische lunch)