Uitgelicht | Arabieren: 'Ik wil jullie Jezus ook'ARABIEREN REAGEREN MET DUIZENDEN OP CHRISTELIJKE MEDIA
‘Ik wil jullie Jezus ook’

Christelijke media in het Midden-Oosten zijn een zeldzaam kanaal waarlangs christenen en moslims vrijelijk over het christelijk geloof praten. Trans World Radio ontvangt jaarlijks vele duizenden reacties vanuit de Arabische wereld. De directeur van TWR-Midden-Oosten komt naar Nederland om erover te vertellen.

‘De macht van de media is enorm, gelukkig ook in positieve zin.’ Dat zegt Nabeel Yousef*, TWR-directeur Midden-Oosten. Hij maakt mee hoe christenen én moslims continu reageren op de boodschap die TWR uitzendt in het Arabisch; via apps, online en op de radio. Zijn verhalen over reacties uit de door oorlog geteisterde landen Syrië, Irak en Jemen zijn hoopvol – tegen alle verwachting in.

Hoopvol in Jemen
Yousef vertelt: ‘Zo hebben we al langere tijd contact met Ali uit Jemen. De eerste keer schreef hij: ‘Ik vind jullie programma mooi. Hier in Jemen lijden we veel pijn, en het ontbreekt ons aan vrede in onze harten, en voor ons land. Jullie spreken over hoop en liefde. Hoe kan ik dat vinden?’ En later: ‘Ik wil die Jezus van jullie ook. Vertel me meer en help me om het te begrijpen’. Yousef vervolgt: ‘Inmiddels heeft Ali in Jezus Christus zijn redding gevonden. Hij zoekt nog altijd contact met ons als hij vragen heeft over het geloof.’

10 reacties per dag
Ali is niet de enige. In de eerste helft van 2017 kwamen er 1840 reacties binnen, alleen al op ‘Hoop voor Syrië’, het radioprogramma dat TWR-Nederland ondersteunt. Afkomstig uit de hele Arabische wereld komen de meeste reacties uit Egypte, en daarna volgt Syrië. Maar ook in Nederland blijken Arabische luisteraars te zijn, via internet.

Kerkleiderslunch
TWR organiseert ontmoetingen met Yousef, en daarnaast een kerkleiderslunch op dinsdag 10 oktober, waarbij ook de Amsterdamse evangelist Jurjen ten Brinke spreekt. Het thema is: Het Evangelie is het antwoord – maar wie stelt de vraag? Over geloofsgesprekken met mensen die niet zoeken. Deelnemers zijn voorgangers, evangelisten en predikanten.

Ontmoet Nabeel Yousef zelf
Praktische details van de openbare ontmoetingen met Nabeel Yousef:
Maandagavond 9 oktober: inloop 19:30 uur, aanvang 19:45 uur
Donderdagochtend 12 oktober: inloop 09:30 uur, aanvang 09:45 uur
Adres: TWR, Huize De Schaffelaar, Stationsweg 6, 3771VH Barneveld
We zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto
Kijk voor het volledige programma op de website

Over Trans World Radio (TWR)
Trans World Radio laat wereldwijd het Evangelie van Jezus Christus horen via de radio en andere media. TWR maakt hierbij gebruik van 16 grote en duizenden lokale radiozenders. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. Steeds vaker worden de programma’s van TWR ook via internet, mobiele telefoon en MP3-spelers beluisterd.

*Dit is een schuilnaam, om veiligheidsredenen