Uitgelicht | EO portretteert eenzame mensen in 'Wie kent mij nog?'Tijdens de landelijke ‘Week tegen Eenzaamheid’ portretteert de EO vijf mensen die eenzaam zijn. Dagelijks deelt één van de hoofdpersonen zijn of haar levensverhaal, waardoor de eenzaamheid tastbaar wordt. Hoe zijn ze eenzaam geworden? Waarom lukt het niet om mensen te ontmoeten? En, zoals iedere geportretteerde zichzelf uiteindelijk afvraagt: “Wie kent mij nog?”.

Bijna ondragelijk
In vijf aangrijpende afleveringen vertellen de vijf geportretteerden over hun eenzaamheid en de strijd om uit hun isolement te komen. Harold (46) is al zijn hele leven eenzaam, wat het leven voor hem bijna ondragelijk maakt. De 84-jarige Walter brengt een groot deel van de dag door op zijn stoel voor het raam. De ouders van Ietje (79) werden vermoord door de nazi’s, waardoor ze van pleeggezin naar pleeggezin zwierf. De 37-jarige Peter wil graag vrienden. Maar wat hij ook onderneemt, het lukt hem niet om vrienden te maken. En in de laatste aflevering zien we Daan (79), die ooit een succesvolle baan had bij Philips en een rijk sociaal leven leidde. Totdat 14 jaar geleden zijn vrouw overleed en zijn wereld instortte.

Samen tegen Eenzaamheid
Samen met Coalitie Erbij, initiatiefnemer van de landelijke ‘Week tegen Eenzaamheid’ hoopt de EO het thema eenzaamheid in Nederland onder de aandacht te brengen. “We willen samen iets doen tegen eenzaamheid en mensen in beweging krijgen richting hun eigen familielid of buurtbewoner die eenzaam is”, licht EO-eindredacteur Arie Rijneveld toe. Via de website wiekentmijnog.nl kunnen de geportretteerden in contact komen met mensen die hen uit het verleden kennen. Want: wie kent Harold, Walter, Ietje, Peter of Daan nog en wil opnieuw met hen in contact komen?

Wie kent mij nog?
Van 25 t/m 29 september, elke avond om 22.45 uur op NPO 2