Kerken zondag in actie voor christenen in het Midden-Oosten - met speciale dienst in Domkerk UtrechtOp zondag 24 september om 10.30 uur start Kerk in Actie een campagne voor kerken in het Midden-Oosten met een speciale kerkdienst in de Domkerk . In de dienst zijn er optredens van onder meer The Psalm Project, ds. Rene de Reuver (scriba van de Protestantse kerk) en is er een videoverbinding met een kerk in Syrië. Na de dienst wordt ter afsluiting van de Vredesweek een vredestapijt uitgerold op het Domplein.

Ook in andere kerken wordt op zondag stilgestaan bij de situatie van christenen in het Midden-Oosten door middel van gebeden, preken en collectes.

Themalied Versterk u Lijdend Lichaam
Speciaal voor de campagne maakte The Psalm Project het lied 'Versterk uw Lijdend Lichaam', dat door gemeenten in Nederland zelf gespeeld en gezongen kan worden. Er is gratis bladmuziek beschikbaar en er is ook een beamerversie beschikbaar.

Preek van scriba ds. René de Reuver
Voorganger in de dienst in de Domkerk is ds. René de Reuver, scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. Hij heeft veel ervaring contact met kerken die zich in gevaarlijke gebieden bevinden en reist begin oktober zelf naar Libanon om de contacten daar te onderhouden. Naast de preek van ds. de Reuver worden er gebeden en kyrien uitgesproken door ds. Netty de Jong-Do​​rland en leden van de Koptische kerk in Utrecht.

Live bijwonen
De dienst is openbaar toegankelijk. Ook wordt de dienst live uitgezonden via de Facebook-pagina van Kerk in Actie, zodat mensen die niet in de gelegenheid zijn de dienst bij te wonen toch de dienst mee kunnen maken. Ook zijn er gemeenten die na hun eigen kerkdienst de dienst in de Domkerk live volgen via de beamer.

Meer informatie over de dienst in de Domkerk: 
https://www.kerkinactie.nl/agenda/the-psalm-project-en-scriba-trappen-najaarscampagne-af-in-de-domkerk

Meer informatie over de campagne: www.kerkinactie.nl/najaarscampagne